Behandelingen

[vc_row][vc_column][vc_row_inner el_class=”ayur”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”2405″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Marma Therapie”][vc_column_text]Marma therapie is een belangrijk onderdeel van ayurveda. Er zijn 107 marma punten in het lichaam die corresponderen met de zeven chakra’s of energiecentra in het lichaam, en er zijn kleinere punten die uit de romp en ledematen stralen. Marma therapie reguleert de energie die het lichaam ontvangt uit verschillende bronnen zoals lucht, licht, geluid, kleur, reuk, voeding, enz.

Voordelig voor
RSI , Whiplash , Nekpijn , Rugpijn ,Rughernia, Zenuwe letsels , Letsels van Sporten , Migrane[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner el_class=”ayur”][vc_column_inner width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Marma Massage”][vc_column_text]Marma massage is een verjongingstherapie en voorkomt ziekten. Ze verbetert de gezonde balans en houdt die in stand.

Voordelig voor
Burnout , Stress , Artritis , Depressie , Circulatie Probleem , RSI , Whiplash , Nekpijn , Rugpijn ,Rughernia, Zenuwe letsels , Letsels van Sporten , Migrane[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”2411″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner el_class=”ayur”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”2413″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Vasthi / Klysma (Enema)”][vc_column_text]Bij vasthi worden geneeskrachtige oliën of kruidenextracten in het rectum ingebracht. De verontreiniging van dosha’s wordt door deze behandeling door het darmkanaal gespoeld. Vasti is bijzonder goed als vata uit balans is. Het vermindert constipatie, zwelling, verkoudheid, nierstenen, overgeven, rugpijn, nekpijn, brandend maagzuur, maar ook ischias, artritis, reuma en jicht. Het houdt je gezond.

Voordelig voor
Sciatica, Artritis, Reuma , Constipatie, Jicht , Vata uit balans[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner el_class=”ayur”][vc_column_inner width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Shirovashthy”][vc_column_text]Bij shirovasthi wordt warme geneeskrachtige olie in een speciale kap een bepaalde tijd over het hoofd gehouden, waarna het hoofd wordt gemasseerd. Het is een zeer effectieve behandeling van whiplash, wervelontsteking, halfzijdige verlamming, gezichtsverlamming, droge neus, mond en keel, stress, zware hoofdpijn en andere ziekten van het hoofd.

Voordelig voor
Whiplash, Wervelontsteking, Halfzijdige Verlamming, Gezichtsverlamming, Droge Neus Mond en Keel, Stress, Zware Hoofdpijn en andere ziekten van het hoofd[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”2414″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner el_class=”ayur”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”2416″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Viraechanam (Purgation Therapie)”][vc_column_text]Viraechanam is een lichte reiniging voorafgaand aan ayurvedische behandelingen. Het doel van deze therapie is het losmaken en in beweging brengen van verontreinigde dosha’s, vanuit het lichaamsweefsel naar het darmkanaal, en om het bloed te reinigen.

Voordelig voor
Verontreinigde , Bereid het lichaam voor verdere ayurvedic behandelingen[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner el_class=”ayur”][vc_column_inner width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Thalam”][vc_column_text]Met thalam wordt geneeskrachtige olie in de top van het hoofd gemasseerd. Dit voorkomt en vermindert druk in het hoofd, voedt de hersencellen en bevordert het welzijn.

Voordelig voor
Voedt de hersencellen , Bevordert het welzijn, Onbalans van prana te herstellen , Vermindert druk in het hoofd[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”2417″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner el_class=”ayur”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”2418″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Kizhi (Pindaswetha)”][vc_column_text]Kishi is een belangrijke behandeling in panchakarma. Er wordt gemasseerd met geneeskrachtige kruiden gebundeld in een katoenen lap, die wordt gedompeld in warme, geneeskrachtige oliën.
Het is een doeltreffende behandeling om giftige stoffen uit te drijven en het lichaam te verjongen. Het wordt aangeraden bij stress/burnout, artritis, lage rugpijn, wervelontsteking, stijve gewrichten, whiplash, enz.

Voordelig voor
Stress/burnout, Artritis, Lage rugpijn, Wervelontsteking, Stijve gewrichten, Whiplash[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner el_class=”ayur”][vc_column_inner width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Nasyam”][vc_column_text]Bij deze behandeling krijg je geneeskrachtige olie in de neusgaten. De neus is the poort naar de hersenen en het bewustzijn. Prana of levensenergie komt het lichaam binnen via de neus. Het toedienen van geneeskrachtige olie helpt onbalans van prana te herstellen en bereikt de hogere hersen-, zintuiglijke en motorische functies. Het is nuttig voor kapha problemen van het oor, de ogen, neus en keel, zoals migraine, bronchitis en sinusitis. Het brengt de vloeistof van hersenen en ruggemerg in balans. Het wordt ook aangeraden bij een droge neus, sinus problemen, hoofdpijn, zenuwaandoeningen en stuiptrekkingen.

Voordelig voor
Droge Neus, Sinus Problemen, Hoofdpijn,Migraine , Zenuwaandoeningen en Stuiptrekkingen, Onbalans van prana te herstellen[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”2419″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner el_class=”ayur”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”2420″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Pre natal (Zwangerschap) en Post natal massage”][vc_column_text]Voor prenatale massage kiezen we geneeskrachtige olië afhankelijk van de klachten en conditie van de zwangere vrouw.
Massage stimuleert de bloedsomloop en het lymfvatenstelsel, waardoor zwelling, spierkramp, stijve spieren en druk op gewrichten verminderen. Ook wordt de soepelheid van de huid en het weefsel versterkt. Hierdoor gaat de bevalling gemakkelijker.
Postnatale massage wordt gegeven om de emotionele en fysieke spanning van de bevalling te verminderen. Het helpt de structuur, vorm en veerkracht van de spieren te herstellen, speciaal in de rug en onderbuik en het vermindert zwangerschapsstriemen.

Voordelig voor
Het verminderen van het opswellen , stijve spieren en druk op gewrichten verminderen , vermindert zwangerschapsstriemen[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner el_class=”ayur”][vc_column_inner width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Baby Massage”][vc_column_text]Ayurvedische massage van een pas geboren baby helpt het kind sterk en gezond te worden door de jonge spieren te ontspannen en de ontwikkeling van de zintuigen en zenuwen te stimuleren.

Voordelig voor
Ontwikkeling van de zintuigen en zenuwen te stimuleren van babies[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”2421″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]